Alpint landskap og blå himmel. En kvinne i røde klær og med norskt flagg i hånda går mot kamera over en snødekt fjellrygg. Personen smiler.

turmagi
i fokus

Et program for minnebøkene

Årets program gir deg toppturer i fantastiske fjell med hyggelig turfølge og dyktige guider – ispedd god mat, turinspirasjon og påfyll av kunnskap.

årets program

  • Grand Hotel

    Fra kl 16:00: Registrering.

    Fra kl 19: 00: Pizza.

    Kl 21:30: Velkommen og fordeling av grupper til morgendagens skiturer.

  • Grand Hotel

    Fra kl 07: Frokost

    Kl 08: Avreise turer/kurs

    Fra kl 16 - 20: Mulighet for badstue ved Rauma elv

    Fra kl 1730: Middag

    Romsdalsstua

    kl 20: Foredrag om den usynlige elven av Dmitri Gorski

    Rauma Kulturhus

    Kl 21: Vi viser dokumentaren SKI

    Billettene er inkludert i Fullpakke, Toppturkurs for jenter og Helgepakke

  • Grand Hotel

    Fra kl 07: Frokost

    Kl 08: Avreise turer/kurs

    Fra kl 16 - 20: Mulighet for badstu ved Rauma elv

    Fra kl 1730: Middag

    Rauma Kulturhus

    Kl 21: Foredrag med Stian Aadland (@stian.med.sekken)

    Billetten er inkludert i Fullpakke, Toppturkurs for jenter og Helgepakke.

  • Grand Hotel

    Fra kl 07: Frokost

    Kl 08: Avreise turer/kurs

    Rauma Skisenter

    Fra kl 10: Barnas Romsdalsvinter

    Fra kl 14: Takk for i år

Prøv badstue

Etter dagens skitur kan du oppleve Gnist sauna i Åndalsnes. Det er et populært valg for dem som ønsker å oppleve avslapning og velvære. Beliggenhet i Frydenlund 2, ved Åndalsnes Camping.

Gnist holder åpent for Romsdalsvinterdeltakerne fredag og lørdag fra kl 16 - 20.

Bookingen skjer i infoskranken til Romsdalsvinter på Grand Hotel. Plass til 10 personer samtidig.

Gratis for alle som har kjøpt Full pakke, Toppturkurs for jenter og Helgepakke.

vi viser dokumentaren ski

Fredag kl 21 er alle Romsdalsvinterdeltakere velkommen inn i kinosalen for å se filmen SKI.

Foredrag med Stian Aadland @stian.med.sekken

Stian Aadland mest kjent som stian.med.sekken på Instagram kommer til Romsdalsvinter!

For Stian Aadland var snowboard både livet og den store kjærligheten, helt til dagen da to gode venner ble tatt av et skred og omkom. Jakten på gyldne øyeblikk i naturen, med sanser og kamera, ble veien ut av mørket som fulgte. Dette ble starten på et eventyr som ledet til hundrevis av netter i telt, ville turer og villere stunts, fra Svalbard i nord til Antarktis i sør, et liv på tur. Kronen på verket skulle være 6 måneder på den isolerte vulkanøya Jan Mayen, men midt i den euforiske gleden over å være på drømmestedet rammet tragedien på nytt, også denne gang i form av en skredulykke. Hvordan går man videre fra noe sånt?

Med unike bilder og filmklipp kommer Stian til Romsdalsvinter lørdag 8. mars for å ta oss med på sin reise ut av mørket og inn i naturen.

Billett er inkludert for Toppturkurs for jenter, Fullpakke og Helgepakke

Den Usynlige Elven

Sveriges lengste undervannsgrotte, Dolinsjögrottan, ligger dypt inne i Bjurälvsdalen i Jämtlandsfjellene. Bjurälven, vassdraget som dalen har fått navnet sitt fra, starter i den norske fjellheimen og renner over til Sverige der den har skjært seg gjennom myk kalkstein i bunn av dalen og hugget ut ett nettverk av vannfylte underjordiske passasjer.

Siden oppdagelsen av grottens inngang i 1979 har mange prøvd å utforske den for å finne ut av hvor de underjordiske gangene går. Den svært høye vannstrømmen inne i grotten om sommeren satte stopper for mange forsøk. Om vinteren er strømmen mye lavere, men stedets betydelige avstand fra sivilisasjonen og den ekstreme kulden har vært en utfordring for utforskningen.

Det var ikke før i 2007 at dykkere klarte å komme inn i grottene i Bjurälven for første gangen. Siden den gang har Bjurälven blitt utforsket av medlemmer i Svensk Speleologisk Forening (SSF) med støtte fra norske, finske og polske dykkere. Ekspedisjonen har fått mye internasjonal oppmerksomhet og flere kortfilmer er laget om prosjektet. Over 3 kilometer av grotteganger er utforsket og kartlagt frem til nå. Inngangen til grotten ligger i et naturreservat og snøskutere må brukes for å transportere dykkere og utstyr de siste 5 kilometerne til baseleiren fra der bilveien stopper.

Dmitri Gorski (fast inventar på Romsdalsvinter og ekspedisjonsleder) har vært med i ekspedisjonen siden 2011. I tillegg til å lede ekspedisjonen administrativt så er han også med på utforskningsaktiviteter. Det betyr at han er med i et team som gjennomfører utforskningsdykk der de er inne i grotten i 6-8 timer per dag for å ta seg til slutten av utforsket område som ligger ca. 1.5 km fra inngangen til grotten og prøve finne nye tunneler/ganger.

Kom og hør Dmitri fortelle om denne spennende ekspedisjonen i Romsdalsstua fredag 7. mars kl 20.

Festivalpass

Bli inspirert

Har du ikke bestilt festivalpass til Romsdalsvinter enda? Det er egentlig ikke noe å lure på. Hvis du trenger et ekstra dytt kan du se på bildene fra tidligere år, og la deg inspirere til å oppleve vintermagien i Romsdalen.