Praktisk info

Trollveggen Triathlon er et sammensatt arrangement som krever god logistikk. Her har vi samlet en del informasjon som vi håper vil bidra til et smidig arrangement for alle som er med.

Skulle det være noe her du ikke finner svar på, er det bare å ta kontakt.

  • Fredag / lørdag morgen
    Alle deltakere må hente deltakerkonvolutten sin på festivalkontoret fredag eller lørdag morgen før preracemøtet. Deltakerkonvolutten inneholder startnummer, badehette, sikkerhets-/ informasjonsskriv, sykkeltag og supportkort. Sikkerhetsnåler til å feste startnummer kan også fås på festivalkontoret.

    Alle deltakere må ha egen våtdrakt og bruke badehetta som man får i deltakerkonvolutten.

    Innsjekk til svømmestart
    Utøveren skal ha på seg badehette. Etter innsjekk er det ikke lov til å forlate startområdet. Det er lov å varme opp i svømmeløypa, men dette skjer på eget ansvar. Arrangøren har vakter i løypa fra svømmestart til siste svømmer er oppe av vannet.

    Oppvarming
    Oppvarming i vannet mellom kl. 12.30 og 12.50. Vi ber om at utøvere med antatt best svømmetid/sluttid får stå fremst i vannet.

  • T1 = skiftesonen mellom svømming og sykling. Her vil sykkelen stå under svømmedelen.

    T2 = skiftesonen mellom sykling og løping på Trollstigplatået. Her vil T2-kassen stå.

    Sykkelen vil stå i T2 under løpedelen. Sykkelen hentes i T2 etter at utøveren har gått ned fra målområdet. Startnummer eller support tag må vises for å få hentet ut sin sykkel ved T2.

    Det er kun utøvere med startnummer eller support tag som får ta med seg våtdrakt og sykkel ut av T1 og T2-området.

  • Alle deltakere må starte på løpedelen innen 2,5 timer etter start.

  • Det vil ikke bli satt opp returtransport for deltakere fra Trollstigplatået (T2). Deltakerne er selv ansvarlig for transport av seg selv og utstyret sitt ned fra Trollstigplatået.

  • Det vil være premiering for vinnere i herre- og dameklassen.

  • Svømming
    Totalt 1200 meter

    Svømmingen finner sted i Åndalsnes sentrum. Starten skjer i vannet innerst i havnebassenget på Vøra. Med publikum tett innpå tennes en ekstra gnist blant utøverne. Svømmeløypa er på 2 x 600 m. Det blir musikalsk trøkk i timene før og under svømmingen. Det merkes at Trollveggen Triathlon er i gang!

    Sykling

    Totalt 34 km. 750 høydemeter.

    Etter endt svømming er det bare å ta seg bort til T1 (skiftesonen). Her står sykkelen klar for årets vakreste sykkelopplevelse, Trollstigen opp.

    Sykkeldelen starter med sykling gjennom deler av Åndalsnes. Når du har syklet gjennom Åndalsnes skal du fortsette oppover Gamle Romsdalsveg til Mjelva. Her kommer du inn på Europaveien, E136. Etter ca. 10 kilometer (fra Åndalsnes sentrum) er du ved Trollveggen.

    Her skal du snu og sykle nedover Europaveien igjen. Ved Sogge bru er det skiltet til Trollstigen. Du sykler over Sogge bru og fortsetter innover Isterdalen til Trollstigen. På vei mot Trollstigen vil du sykle innover Isterdalen med bratte fjell på sidene.

    Fra sykkelsetet vil du kunne se berømte fjell som Romsdalshorn, Vengetind, Kongen, Bispen og Dronninga. Fra vending ved Trollveggen til starten av Trollstigen er det ca 14 km.

    Trollstigen er ca. 10 km lang med stigning på 750 høydemeter før du når Trollstigplatået. Trollstigen er en av verdens mest berømte fjelloverganger og flere hundretusener turister besøker veien hver sommer.

    På toppen vil arrangøren ta deg gjennom T2 for levering av sykkel og skifteplass før siste del av triatlonet.

    Løping
    Totalt 5,2 km. 750 høydemeter.

    Løpingen mot Stabbeskaret (Trollveggen) er en helt unik natur- og idrettsopplevelse. Du skal på vei mot toppen løpe på alle underlag, ikke minst ur med store kampesteiner og snø. På veien vil du se majestetiske fjell og møte imponerte turgåere.

    Målet ligger på toppen av Stabbeskaret. Når man kommer i mål er det viktig å stoppe. Rett etter målgang er det nemlig 1000 meter rett ned. Målområdet ligger på toppen av Trollveggen, Europa høyeste loddrette fjellvegg.

  • Under årets Trollveggen Triathlon må alle som skal delta, ha lisens fra Triathlonforbundet. Ved henting av utøverkonvolutt må lisens fremvises (helårslisens). Det enkleste er om du kjøper engangslisens samtidig som du melder deg på. Det er også mulig å kjøpe engangslisens ved henting av utøverkonvolutt. Lisensen koster 25 kroner uansett om du kjøper på nettet eller ved henting av utøverkonvolutt.

    Om du har helårslisens, er det viktig at du skriver hvilken klubb du tilhører. Valget «helårslisens» kommer ikke før klubb er valgt.

  • Svømming
    I deltakerkonvolutten vil du få utdelt en badehette med påskrevet startnummer. Det er påbudt å svømme i våtdrakt. Den gir deg varme og ekstra flyteevne, noe som gjør at du svømmer raskere og tryggere.

    Badehetta skal være på under hele svømmingen og skal ikke tas av før du har kommet opp av vannet.

    Under svømmingen vil arrangøren stille med mannskap i kano og kajakk. De er din sikkerhet under svømmingen.

    Hvis du skulle få problemer under svømmingen; legg deg på rygg og strekk en arm i været. Mannskapet vil komme bort til deg og bistå. Følg deres ordre og beskjeder. Det er veldig viktig at du beholder roen og lytter til rådene du får.

    Sykkel

    For deltakere i Trollveggen Triathlon er det ingen krav til spesiell type sykkel. Det er fritt fram til å bruke eks. MTB. Det eneste kravet er at den er i god stand. Når du skal levere sykkelen til skiftesonen før svømming vil arrangøren påse at sykkelen er i god stand.

    Hjelm er obligatorisk under hele konkurransen

    Det er ikke lov til å forlate skiftesonen før du har tatt på hjelmen

    Det er ikke lov til å sykle inne i skiftesonene. Dette for å unngå uhell.

    Hjelmen skal være CE-merket og uten skader.

    Startnummer skal være festet på brystet eller ryggen under sykkeletappen.

    Cut off inn i T2 er senest 2 timer og 30 min etter start. Det vil si at du må være i T2 før kl 1530 for å fortsette løpingen til Stabbeskaret.

    Drafting er ikke tillatt. Det vil si at det alltid skal være minst 10 meter mellom forhjulet ditt og bakhjulet til sykkelen foran deg. På prerace-møtet før start repeteres de viktigste reglene, så om du er debutant er det lurt å høre ekstra godt etter.

    Løping

    Hver deltaker skal ha med sekk. Den skal være med på hele løpeturen. Vi anbefaler at utøveren fyller drikkeflasken ved bekker og lignende på turen opp til mål. Alt som skal være med på løpeturen må pakkes i en T2-kasse som du får av arrangøren. Den står ved plassen din i T1 med startnummeret ditt på. Du må pakke kassen med alt du trenger i T2 (mat, drikke, sko, sekk). Det er ditt ansvar at kassen leveres til transporten før kl. 11.30. Arrangøren vil sjekke at sekk er med ut fra T2.

    Sekken skal inneholde

    • En vindtett, varm jakke

    • Lue og hansker

    • Drikke, min. 0,5 l

    • Mat (energibar, gele, banan o.l.)

    • Mobiltelefon

    Sørg for at du har gode joggesko som er egnet til å løpe fra Trollstigen og opp til Stabbeskaret, Trollveggen. Terrenget er til tider meget krevende med stor ur og snø.

    Vi anbefaler også at den enkelte tar med seg ekstra fast føde i sekken. Det blir ikke servert mat/drikke før målgang. Husk at det er ca. 2 timers gange ned fra toppen og tilbake til Trollstigen.

    Arrangøren ville kunne legge om løpetraseen på kort varsel ved f.eks. tett tåke.

    Generelle sikkerhetsregler

    Alle skal skrive opp kontaktperson og mobilnr. til kontaktperson bak på startnummeret sitt.

    Ved uhell kontaktes arrangøren. Ved personskader varsles AMK – 113 og arrangøren.

    Sykkelløypen går på riksvei E136 og deretter på smale veier der det ikke vil være mulighet for support av trafikkmessige hensyn. Du må derfor medbringe nødvendig utstyr (slange, patroner, drikke osv.) på sykkel.

    Utøveren skal ha med seg mobiltelefon under løpingen fra T2 til mål.

    Det er lov for support å løpe sammen med utøveren til Stabbeskaret.

  • Svømming
    Klær som du har tenkt å sykle med, har du på deg under våtdrakta. Startnummeret fester du på brystet med sikkerhetsnåler, eller bruker et konkurransebelte for festing av startnummer.

    Smør inn håndledd, ankler, skuldre og hals med vaselin eller lignende salve for og unngå gnagsår. Planlegg på forhånd hvor du vil stå når starten går. Er du en uerfaren svømmer kan det være lurt å plassere seg bak eller ut på sidene. Prøv å finn noen som holder ditt tempo. Svømmingen blir da lettere, og det er ikke imot noe reglement å ligge tett opptil en annen svømmer. Unngå å slå eller sparke andre deltakere.

    Sykling
    Pass på at sykkelen er tilpasset deg. Vi anbefaler at du går over sykkelen og har den på service for å unngå uhell på turen.

    Løping
    Løping i en triathlonkonkurranse er mer krevende enn i andre løp fordi man har svømt og syklet først. Svømming og sykling kan lede til utmattelse. Sørg derfor at du har fått i deg godt med næring på sykkeletappen og ved skiftesonen før du skal ut og løpe.

  • Fredag 28. juni

    Utøverkonvolutt kan hentes på Festivalkontoret til Norsk Fjellfestival mellom 15.00 – 21.00.

    Lørdag 29. juni

    08.30 – 09.25 Hent ut utøverkonvolutt

    09.30 – 10.00 Obligatorisk preracemøte, Rauma Kulturhus

    10.30 – 11.30 Innlevering av T2-kasse og sykkel. Du er selv ansvarlig for å levere T2-kassen din til transporten ved T1. Se skilt ved T1. Før kl. 10.30 settes sykkelen i T1 på eget ansvar. Det er ikke lov å ta sykkelen ut av T1 etter kl. 11.30

    12.30 – 12.50 Innsjekk svømming. Oppvarming i svømmeløypa på eget ansvar.

    13.00 Start I vannet

    Etter fullført løp Finishertrøyer og våtdrakter hentes på festivalkontoret i Jernbanegata 2. Premiering til topp tre, damer og herrer.

  • Har du kjøpt startnummer, og likevel ikke kan benytte deg av det – så anbefaler vi at du selger det. Det er mange som har lyst på plassen din.

    Følg linken her: Kjøp/salg av startnummer.

    Den som kjøper må da også regne med å ta over t-skjortestørrelsen som var bestilt av første kjøper, da disse skjortene allerede er bestilt etter størrelser.

    Siste frist for å selge og kjøpe startnummer er torsdag 27. juni kl 2100.

  • Spørsmål angående arrangementet kan henvendes til:

    Norsk Fjellfestival

    Solrun Sylte

    T: +47 415 45 333

    E: solrun@norskfjellfestival.no

Er det andre ting du lurer på, så finner du kontaktinfo til Norsk Fjellfestival her.