8. – 15. juli 2018 Åndalsnes, Romsdal
# Norsk Fjellfestival

Vi er så heldige å ha Myllargutens gammaldansorkester med oss tre dager til endes!

Myllargutens gammaldansorkester er et humørfylt og livlig orkester bestående av unge musikere fra inn- og utland. De spiller tradisjonsmusikk i sitt eget orkesterformat til stor glede for seg selv og andre. De har fått stor suksess som liveband, med en musikk og tilstedeværelse som gjør at de treffer publikum i alle aldersgrupper.

Myllargut

Orkesteret oppsto i Telemark, men Myllargut er Ole Wenge fra Romsdalen, som fikk tilnavnet «Trekkspillets Myllargut» på 30-talet. Han hadde en evne til å fornye uten å miste det essensielle i folkemusikken, noe Myllargutens gammaldansorkester ønsker å videreføre.

Festivalens eget «husband»

Til Norsk Fjellfestival kommer 10 av bandets ambulerende medlemmer for å skape liv og stemning under festivalen. Bandet skriver selv at de spiller «gammaldæns ispedd populærmusikk fra det glade 1900-tall.» Det blir midt i blinken når de spiller opp til dans gatelangs på åpningsdagen, konsert åpningskvelden og opp fjellsida til Litlefjellet på søndag, før de avslutter det hele med en knakandes kul samspillworkshop for alle aldre mandags ettermiddag. De blir rett og slett vårt eget husband åpningshelga – og vil sette stemningen både i lavlandet og i høyden!