9. - 12. mars 2023 Åndalsnes, Romsdal
# Romsdalsvinter

Mina og pappan deler turmagi og inspirerer andre til små og lange turer.

Årets Fjellgeit er en pris som deles ut til en person eller en organisasjon som gjennom sitt engasjement har satt fokus på de positive sidene ved å ferdes i fjell og natur. Prisen deles ut av Norsk Fjellfestival i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT).

I år går prisen til to personer som gjennom media, artikler, blogg og sosiale kanaler har formidlet turglede og jakten på gode turøyeblikk på en nær og ekte måte. Det de selv kaller turmagi. De har vist oss både små og store opplevelser, korte og lange turer – og hvordan naturen gjør at en får bedre tid sammen til å undre, le, gråte og mestre. De beviser at store ekspedisjoner er mulig selv med små barn. Og kanskje like viktig viser de at nærturene også er store opplevelser og gode arenaer for glede og mestring. Sammen vekker de både mosjonisten og eventyreren i oss. De inspirerer og viser at alt er mulig – og at turøyeblikkene ligger tilgjengelig for oss rett utenfor døra. Alexander Read og datteren Mina (5), «Mina og meg», er i aller høyeste grad fjellgeiter – og det er med stor glede at vi tildeler de prisen «Årets Fjellgeit 2021» i år.

Utdelingen finner sted under Norsk Fjellfestival i Åndalsnes, Romsdal torsdag 8. juli. Dagen etter vil det også være mulig å bli med Mina og pappa’n på tur. Dette gleder vi oss til!