1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal

Vi er stolte av at vi greier å samle så mange mennesker til å gå på tur, se på utsikten og glede seg over naturen. Det enkle friluftsliv er vårt fokus.

I det ligger det også at vi jobber hver dag for å ta vare på naturen rundt oss – hvilke turer vi guider, hvilke ruter vi tar og hvilke arrangement vi arrangerer og hvordan vi presenterer festivalene våre, skal alt underbygge det enkle friluftsliv. Vi tar vårt ansvar, og er også opptatt av at du må ta ditt. Plukk opp søpla di – både til fjells, til vanns og i sentrumsnære aktiviteter. For at vi skal oppdage det verdifulle, naturen som er bortenfor der hvor veien slutter, må vi passe på stiene, vatnet og fjella våre – alle som en.

Dette gjør vi for å ta vare på naturen

  • Samkjøring: Vi organiserer og oppfordrer til samkjøring på alle toppturer i regi av Norsk Fjellfestival, og setter opp buss på større arrangement for å minske miljøbelastningen.
  • Mindre trykksaker: Vi har gjort en bevisst nedtrapping på bruk av trykksaker, og trykker i dag ikke program og plakater, men har gått over til en heldigital presentasjon av festivalene.
  • Gjenbruk: Vi er opptatt av å ta vare på klærne vi har gjennom reparasjon og gjenbruk.
  • Foredrag: Vi legger fokus på å få med arrangement og foredrag som øker bevisstheten rundt klima og miljø. Samtaler i fjellet / fjæra er et slik arrangement. Disse holdes ute i naturen med profilerte aktører som samtaler rundt et tema de brenner for.
  • Søppelsortering: Du vil finne merket søppelsortering på våre arrangement. Se etter denne illustrasjonen:

Dette kan du gjøre for å etterlate minst mulig fotspor

  • Plukk opp søpla di: Etterlat naturen slik du fant den, og ta med deg alt søppel (også dopapir!). Finner du andres søppel, så ta med den og.
  • Ta buss (eller gå): Ta offentlig transport, eller samkjør til turer og arrangement. Eller ta på fjellsko og gå der det er mulig.
  • Reparer klær og kjøp brukt: Reparer og ta vare på klærne dine, så slipper du å kjøpe nytt.

Bli med oss på tur – du trenger bare et par fjellsko. Miljøvennlig, sosialt og enkelt.