9. - 12. mars 2023 Åndalsnes, Romsdal
# Norsk Fjellfestival

Norsk Fjellfestival arrangeres for 20ende gang, og i tillegg til våre populære (og spektakulære) føringsturer, byr årets festival på turer og aktiviteter for hele familien. Fra snille bulder og leik i tretoppene til guidet tur på Romsdalsstigen via ferrata, akkompagnert av engasjerende samtale i fjæra, historiske og fremtidsrettede foredrag, stemningsfull musikk, matlaging ute og ekte naturglede. Her er noe av det du ikke vil gå glipp av 8. – 15. juli 2018.

Bursdagsfest til fjells

Søndag 8. juli fra kl 15.00, Bøstølen

Bli med oss på en skikkelig utebursdag på Bøstølen. Dette blir en familiedag med aktiviteter, musikk og god stemning. Både vi og Odd Nordstoga gleder oss til å skape skikkelig festivalstemning på stølen.

Ønsker du å starte dagen i fjellet, kan vi anbefale åpnings- og turbotur til Litlevatnet.

 

Klatremandag for hele familien

Mandag 9. juli fra kl 11.00 i skogen på Skiri

Buldring på Skiri under Norsk Fjellfestival 2017. Foto: Mariel Lødum

Mandagen byr på skikkelig klatrebonanza for hele familien. Start dagen med buldring på Skiri med utfordringer for liten og stor i skogen – kanskje frister det å avslutte med et bad? Deretter kan du bli med opp i trekronene og se verden fra toppen på treklatring for barn kl 15 (arrangeres også kl 11), hvor de minste får utfoldet seg i toppene, balansere og suse gjennom skogen på en taubane. For de eldre barna med foreldre, kan vi anbefale Romsdalsstigen via ferrata – kveldstur med piknik. Også kan kanskje hele familien avslutte dagen med klatring og overnatting i trær?

Romsdalseggen

Mandag, torsdag og søndag fra kl 09.00

Romsdalseggen under Norsk Fjellfestival 2017. Foto: Tone Molnes

Har du ikke gått den sagnomsuste eggen enda? Benytt muligheten til en guidet tur, og få med deg utsikten fra eggen, Rampestreken, og den flotte Romsdalstrappa bygd av sherpaer. Tur mandag, torsdag og søndag, i tillegg til egen ungdomstur torsdag.

Lag mat ute med familien

Tirsdag 10. juli kl 11.00 på Kammen

Vi gjentar fjorårets suksess! Ta med familien og lag digg turmat sammen med skuespiller og fiskesprellinstruktør Inger Bakke. Fisk blir hovedingrediensen – og kurset er tilpasset både liten og stor. Anbefales!

Kveldsforedrag

Vi har i år mange fine og inspirerende foredrag på kveldstid. Alle finner sted på Norsk Tindesenter.

Mandag 09. juli kl 20.00

Oskar Mork holder foredrag om et langt klatreliv, mens Bjørn Bergsvik varmer opp med Romsdal Tindegruppe sin 40 årige historie.

Tirsdag 10. juli kl 20.00

Frykt og jubel i fjella er fortellinger fra Hurrungane i Jotunheimen, fortalt av Sigri Sandberg.

Onsdag 11. juli kl 18.00

200-årsjubileet for Vinje er en opplesning og foredrag med Øyvind Fenne fra Romsdal Mållag og Iver Gjelstenli fra Molde mållag og Romsdal Tindegruppe, med utgangspunkt i Aasmund Olavsson Vinjes «Ferdaminne frå sumaren 1860».

Torsdag 12. juli kl 20.00

En hyllest til sauen er et foredrag med forfatter og biolog Anna Blix om sauens rolle og framtid. Spennende foredrag om det som før var en hjørnestein i bygde-Norge, men er sauen en del av fremtidens Norge?

Fredag 13. juli kl 20.00

Med livet som innsats er et inspirerende foredrag med Arne Roksvåg, som har fått en kreftsykdom han må leve med. Romsdalsfjella gir motivasjon – og drømmen er å ikle seg fjellkongeskjorta. Et åpent og personlig foredrag om livets utfordringer og gleder. Få også med deg fjellkviss etter foredraget – og konsert med Egil Olsen på spiret etter det igjen. Helaften!

Lørdag 14. juli kl 18.00

Iver Gjelstenli og Fred Husøy tar oss med inn i et dykk i tindearkivet. Bli med på en spennende og historisk reise tilbake til pionertiden for norsk klatring.

Lyst til å få påfyll, men helst være ute? Da anbefaler vi rusleforedrag om trær tirsdag 10. juli kl 17.00. Sigri Sandberg tar oss med langs Eiafossen med fakta og fortellinger om trærne – vet du hvilke trær som er Norges aller vanligste?

Daniel Kvammen

Onsdag 11. juli kl 20.00, Rauma kulturhus

Daniel Kvammen har satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Denne konserten vil du ikke gå glipp av – og vi gleder oss til å ønske han velkommen til Rauma kulturhus.

Samtaler i fjæra

Torsdag 12. juli kl 18.00, Kolmaneset

Marinbiolog Pia Ve Dahlen, kjent fra bla «Planet Plast» med Line Elvsåshagen samtaler med forretningsutvikler for Orkla Anne Marheim Støren i fjæra på Kolmaneset. De kommer fra ulike fagmiljø, men har begge et mål om å løse miljøutfordringer. Hva skjer med havene våre? Hvordan kan vi løse de enorme forsøplingsproblemene som truer de marine økosystemene på den blå planeten? Hvordan kan næringslivet bidra med innovative og kommersielle løsninger? Dette blir en engasjerende samtale mellom to dedikerte og engasjerte personer rundt hva som må til, engasjement og fremtidens muligheter. Ta med hele gjengen din til fjæra for en samtale du ikke vil glemme. 

Fjellfestivalturné med Egil Olsen

Torsdag 12. juli kl 22.00 på Sødahlhuset og fredag 13. juli kl 22.00 på Spiret, Norsk Tindesenter

Har du ikke vært på konsert med Egil Olsen før, sier du? Da har du hele to sjanser under Norsk Fjellfestival! Egil Olsen er en singer/songwriter utenom det vanlige. Han balanserer sine skjøre og personlige viser med unik humor og sjarm på scena. Perfekt artist for Sødahlhuset og Spiret – dette vil du ikke gå glipp av!

Barneshow med Jubeltube

Fredag 13. juli kl 18.00 på Rauma kulturhus

Er det sant at alt går an? Bli med Håvard (kjent fra bla Barne TV og Barn ingen adgang) og Linn opp på scenen for å delta i morsomme eksperiment og aktiviteter gjennom en musikalsk familieforestilling om undring og vitebegjær. Lekne låter og spennende eksperimenter gir publikum en frisk forestilling som setter seg både i hodet og i hjertet.

Sjørøvertokt og lesestund

Festivalens siste dager byr blant annet på sjørøvertokt i fjæra lørdag 14. juli kl 14.00 og et gjensyn med den populære lesestunden under Trollveggen, søndag 15. juli kl 17.00 med lune Romsdalshorn til kveldsmat og høgtlesning fra «Sagnet om Trollveggen». Ønsker du ei lesestund til fjells, bør du få med deg Vindtrollet på Litlefjellet onsdag 11. juli kl 11.00.

Velkommen til Romsdalen og Norsk Fjellfestival 8. – 15. juli 2018! Vi gleder oss til å se deg.