5. – 12. juli 2020 Åndalsnes, Romsdal
# Norsk Fjellfestival

Med litt planlegging, kan du enkelt tilberede deilige retter ute på tur.

Maten smaker ekstra godt ute i fri luft. Her er noen tips til hva du kan lage i sommer:

Kyllingwook

Grilla kylling eller ferdig oppdelt kylling med paprika, blomkål, brokkoli, mais, gulrot og nudler.

Alt kuttes i biter, og dette kan gjøres hjemme.  Putt alt i bokser og pakk i sekken.

Nudler etter ønske, vann, smør/olje og buljong.

Slik gjør du det:

Surr grønnsaker i gryta. Ha i vann og buljong. Knekk oppi nudler. La dette godgjøre seg. Tilsett så kyllingen.

Fiskegryte

Fisk etter eget ønske, purre, kålrot, gulrot, potet, krydderpaprika, hvitløk, salt og pepper, olje og vann. Kutt alt hjemme før du drar for å gjøre det enklere når du skal tilberede ute.

Slik gjør du det:

Alt legges lagvis i gryta. Vannet skal nesten dekke innholdet. Varm opp.

Tacogryte

Kjøtt eller bønner etter eget ønske, hakka tomat, tacokrydder pluss ønskede grønnsaker.

Slik gjør du det:

Surr kjøtt/bønner i krydderet. Tilsett hakka tomat. Kutt opp grønnsaker, rømme, salsa, revet ost. Serveres i bolle, tilsett garnityr etter eget ønske. Ha lefse til om du vil.

Kasserollebrød

Lag brøddeigen hjemme. Det fungerer helt supert med 1-2-3 brødmiks. Dette legges i stor tett pose med olje til heving. Ved ankomst grue/bålplass der det er tillatt legger du deigen i ei godt olja gryte. Følg med, brødet må vendes etter ei stund. Ha det helt nedi bålet.

Pannekaker

Lag pannekake røre hjemme og putt den på flasker. Ta med syltetøy og det du ellers vil ha på pannekakene.