1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
tirsdag 4. juli kl 09:00
Varighet: 7 timer

Bli med oss på tur. Kjenn på gleden når fjellskoa dine danser sammen med saubjeller, blåbærlyng og røsslyng på stier, over myrer, knauser og skar innover mot ingridsetra og Brevikskaret. Du får også med deg historien om ho setertausa Ingrid, og andre tauser. Vi vil ta deg med i ord og» bilder» til det vakreste av det vakre.

Fra Mittet til Isfjorden (tur + buss)
kr 200,00
Fra Mittet til Isfjorden (ikke buss)
kr 100,00

Vi starter turen med buss fra Brevika, kl 09.00, for den som vil ha bilen der når vi kommer ned igjen. Bussen kjører til Yttremittetsetra ( 315 m.o.h)

Fotturen starter fra Ytremittetsetra kl 10.00.

Vi går etter merket sti frem til Bollfjellvatnet, ( 555 m.o.h) og tar en liten stopp der.  Stien er delvis bløt, så gode fjellsko er å anbefale.

Fra Bollfjellvatnet fortsetter vi etter stien til venstre langs vatnet, mot Kvasstindskaret, ( 695 m-o-h) og og passerer Kvasstindvatnet. Gravfjellet er opp til venstre, hvor det er en gammel dyregrav oppi fjellsiden. Vi ser nå ned til Ljøsådalen, framover til Ingridsetra, og fjellet retning Brevikvatnet. Vi går nedover til elva Ljøsåa, og krysser den og videre til Ingridisetra, hvor vi tar en ny rast.

Turen fortsetter så mot Brevikvatnet ( 601 m.o.h) og Breviksskaret, og Breviksetra – hvor vi tar en siste pust, og takker offisielt for laget, før vi tar siste etappe, ned lia. Tidsbruken ned den bratte lia varier fra person til person.

Turen følger T-merket sti på mesteparten av turen, og vi passerer flere vatn og tjønner, så det blir mange muligheter for å fylle opp vannflaskene!