1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
mandag 8. juli kl 08:00
Varighet: 10 - 11 timer

Turen fra Trollstigen til Verma er for deg som liker å bruke hele sommerdagen ute på tur.

Voksen
kr 250
Arrangementet startet 08.07.2019

Turen har vært en ferdselsåre i århundrer og tradisjonen sier at Olav den Hellige har gått denne vegen. Dette er en tur for deg som vet du kan gå lange turer. Stien følger en dalbotn og byr ikke på krevende motbakker eller luftige partier. På turen ser vi på arkitektur knytta til fjellhytter, seterbebyggelse og vasskraftsutbygging.

Turen:

Vi starter med rutebussen fra Åndalsnes og får en fin busstur over Trollstigen til Slettvikan. Herfra følger vi sti innover Langfjelldalen. Under fjellet Kulehøgda ligger Kulehytta på en fin slette. Alle blir overrasket over å finne en såpass stor hytte her inne i fjellet.

Etter Kulehytta blir det slak stigning oppover der vi følger elva med mange idylliske steder. Framme ved vestenden av Langvatnet blir vi kjent med arkitekturen til fjellhyttene. Små enkle hytter der gjerne alle funksjoner er samlet i ett rom.

Vi følger nå nordsida av Langvatnet og kan skue opp mot den mektige Vermetinden på motsatt side av vatnet. I østenden av vatnet treffer vi Langvassbu. Her tar vi en skikkelig kaffepause og koker oss kaffe i hytta som er bygd og eid av Grytten fjellstyre. Her har vi også utsikt til anlegg tilknytta regulering av vatnet.

Ved Langvassbu er vi nesten halvvegs på turen. Resten av turen går nedover Vermedalen. Vi følger her en grusveg, så det er enkelt å gå. Ved Storhaugen legger vi turen vår over Vermåa og får med oss seterbebyggelsen på Sæterstølen (Vermedalssætrene) og Stavemsstølen. På disse stølene finner vi arkitektur både fra seterhus, seterfjøs og høyløer. Vi følger deretter grusveg og krysser Vermåa nedenfor Dammen og fortsetter ned til gardene på Sletta og går bilveg opp til hovedveg der transport venter.

Ta med:

Vi beregner å være på Verma ca kl 18. Vi skal krysse elver, så det er lurt å ta med ekstra sokker og gå- / ski-staver. Ta med mat og drikke til en lang dag i fjellet.

Pris kr 250 som inkluderer tur og transport tilbake til Åndalsnes fra Verma. Transport fra Åndalsnes til Trollstigen betales direkte på bussen.