1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
Varighet: 4
Alder: fra 15 år

Kom og besøk oss på Johansgarden og få oppleve det gode liv på landet -følelsen, samtidig som du lærer deg å spikke trebestikk!

Voksen
kr 550
Arrangementet startet 07.07.2020

Her tusler hønene, kattene og bikkja fritt rundt i det gamle klyngetunet som ligger vakkert til på en liten bakke, med fantastisk utsikt mot Måndalsfjella. Dette kurset er perfekt for deg som trenger litt tid for deg selv. Spikking er en aktivitet som du lett kan få dilla på, du sitter ute og jobber fokusert, glemmer tid og sted og kommer fort inn i den deilige flyt-følelsen. Vi fyrer i bålpanna, og serverer kaffe og te. Du får jobbe i ditt eget tempo og ta de pausene du trenger.

Ingen forkunnskap nødvendig

Du trenger ikke å ha noe forkunnskap om spikking for å delta, men du bør ha et par friske armer, greit syn, og en god dose tålmodighet. Det er ikke sikkert du rekker å lage ferdig det du har begynt på, så du må regne med å ta siste finpussen på egen hånd.

Utstyr

Spikkekniv, sag og øks og annet utstyr får du låne, men om du ønsker å skaffe deg din egen spikkekniv før kurset, så anbefaler jeg Mora sløydkniv 120. Sportstape for å beskytte fingrene er også godt å ha. Ha med matpakke og varme klær. Vi sitter ute på tunet og jobber, og om været blir dårlig så er det mulighet for å være under tak. Har du en hund som er vant med andre dyr, så er den også hjertelig velkommen.

Kursholderen

Birgitte BZ. Tadisjonshåndverker som har jobbet som gull og sølvsmed siden 1995, og nå i de senere årene har gått over til å jobbe med treverk og karveskurd. Kurset holdes på hennes slektsgård Johansgarden i Måndalen, hvor hun nylig har etablert seg med eget verkstedutsalg i et av de gamle tømmerhusene.  Tunet består av flere hus og fjøs, som danner et sjarmerende klyngetun som er verdt et besøk.

Etter kurset blir det et annet arrangement på gården du burde sjekke ut: Et kulturelt gårdsbesøk på Johansgarden.

Oppmøte fra 09:30 for de som vil se seg litt rundt og drikke kaffe først. Kursstart kl 10:00. Ferdig kl 14:00.