1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
fredag 7. juli kl 10:00
Varighet: 5 timer

Turbestikk i tre er både smart og naturvennlig. Det veier nesten ingenting, og kan brukes i kokeutstyr med teflonbelegg. Om du skulle miste det, eller at det går i stykker, så gjør det ingen skade om det blir liggende igjen i naturen. Men når du først har laget ditt eget turbestikk så kommer du nok til å ta godt vare på det, for det ligger mange timers arbeid bak.

Voksen
kr 750
Arrangementet startet 07.07.2023

Avlyst pga for få deltakere

Det er ikke sikkert du blir ferdig med å lage en skje eller gaffel i løpet av kurset, det er så forskjellig i hvilket tempo hver enkelt jobber, og hvor nøye du er.  Det kan være hardt for armene hvis du aldri har spikket før, og da trenger du kanskje flere pauser. Når vi jobber i rått treverk så må det tørke før du kan pusse det med sandpapir, noe du kan gjøre hjemme. Emnene i bjørk har jeg gjort klart på forhånd, kniver og annet verktøy får dere låne av meg, så dere trenger kun å ha med noe å spise og drikke, og varme klær og sko, for du blir fort kald når du sitter stille og spikker. Har du egen spikkekniv så er det bare å ta den med.

Kurset holdes på det idylliske tunet til Johansgarden i Måndalen, som var å se i april-nummeret til Lev Landlig. Om det regner setter vi oss innendørs i mitt treverksted i Tullistaua. Du får jobbe i ditt eget tempo og er fri til å rusle deg en tur på tunet når du føler for det. Jeg serverer kaffe – te og nystekte vafler for de som ønsker det, i 12-tiden. Det er 15 års grense og maks 6 deltakere på kurset, så jeg får god tid til å følge opp hver enkelt. Det kreves en god dose med tålmodighet og konsentrasjon, og et par friske armer. Til gjengjeld lærer du deg et nytt håndverk, og kunnskapen om hvordan du selv kan lage en skje, gaffel, smørkniv, sleiv eller stekespade på egenhånd. Spikkekniven kommer garantert til å få fast plass i tursekken etter dette kurset!

Kursholder: Birgitte Bø Zijlstra, Tradisjonshåndverker.

Fredag 7 juli, Kl: 10:00 – 15:00, oppmøte fra 09:30 for dere som vil se dere rundt og drikke kaffe først.

Påmelding innen: 6 juli kl 21:00

Pris 750,- P.P.

Sted: Johansgarden, Skarvegen 306, på Bø i Måndalen.