7. – 10. mars 2019 Åndalsnes, Romsdal
Varighet: 6 – 8 timer
Alder: fra 18 år

Fjellet med historisk sus og mytiske fortellinger – hvem var egentlig først på toppen? Bli med på turen til ett av symbolene på norsk tindehistorie.

Voksen
kr 2400

Avhengig av været og deltagernes ønsker, velger vi en av to ruter opp Romsdalshorn. Halls Renne er litt lettere enn Nordveggen, men med mer tau-terreng. Vår erfaring er at det ikke spiller så stor rolle hvilken rute vi velger, og vi hører selvfølgelig på dine ønsker. Uansett hvilken rute man velger så starter turen innerst i Venjesdalen på drøye 600 moh, og herfra er det ca 900 høydemeter til toppen på 1550 moh. Selve toppen er flat med god plass. Returen tar vi oftest ned Nordveggen.

Vanskelighetsgrad

Middels krevende klatretur hvor mesteparten av turen foregår innknytt i tau. Den er ikke spesielt lang, men man må ha generelt god form og være vant til å ferdes i fjellet. Det hjelper også å være ganske fortrolig med høyder.

Prøv klatring

Hvis du ikke har noen klatreerfaring bør du melde deg på Prøv klatring en dag i forkant av turen slik at du blir vant med utstyret og metodene som brukes på fjellet.

Ta med

Lette fjellstøvler, gjerne med tverrstiv såle. Klær for alt slags vær og mat til to matpauser.

Foto: Benjamin Hjort / NRK