9. - 12. mars 2023 Åndalsnes, Romsdal
onsdag 8. juli kl 08:45
Varighet: 8 timer

Vi besøker en nabo!

Matpakke fra Avdemsbue
kr 145,00
Arrangementet startet 08.07.2020
Reinstrakket, voksne
kr 800,00
Arrangementet startet 08.07.2020
Reinstrakket, barn
kr 400,00
Arrangementet startet 08.07.2020

Du møter opp på Lesja stasjon kl. 08:45 eller tar første tog fra Åndalsnes.

Lesja Bilruter står klar med buss som vil kjøre oss til Filling Sæter på Dalsida. Med på bussen er Dovre og Lesja Aktiv guide(r) som vil fortelle om omgivelsene og veien inn til Filling.

Historisk påfyll

Fra Filling går turen til fots etter seterveien som ble benyttet fra gammelt av når Lesjafolket skulle til og fra setrene på Dalsida. Underveis tar vi korte og lengre pauser der lokalkjent guide vil fortelle om og svare på aktuelle spørsmål om dyreliv, botanikk og bergarter i området.

Vi legger turen innom en av «vassvegane» som fortsatt forsyner gårdene på Lesja med vatn.  Vi tar der et lengre stopp med kaffekoking og mulighet for å spise medbrakt mat. Guiden vil her fortelle om betydning av jakt og fangst nå og i fortida.

Deretter går turen til Tussheimbue der vi, om været tillater det, får et fantastisk utsyn over Lesja. Guiden vil fortelle om hvordan Lesjavatnet ble produktivt jordbruksland og hvordan jordbruket i Lesja har forandra seg de siste 100 åra.

Turen følger deretter stien tilbake til Lesja sentrum.

Dagstur

Turen tar ca 8 timer inklusive pauser regnet fra Lesja stasjon. Ta gjerne med barn i skolepliktig alder. Ha på deg og ta med deg tilstrekkelig med klær, drikke og mat. Vanntette fjellsko er nødvendig, men turen går i lett terreng og byr ikke på store utfordringer.

Avdemsbua på Lesja tilbyr matpakke laget av lokale råvarer: Hjemmebakt brød, med lokale oster, salater og diverse produkter av rein.

Returen vil bli tilpasset slik at de som ønsker det kan benytte tog i retur til Åndalsnes.

 

Samarbeidspartnere: Lesja Bilruter, Avdemsbue, Dovre og Lesja Aktiv og Lesjaskogvatnet Turistsenter