1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
fredag 10. juli kl 16:00
Varighet: 6 – 8 timer

Bli med på tur over Romsdalseggen – Norges nye skrytetur!

Romsdalseggen
kr 300
Arrangementet startet 10.07.2020

følge VG har Romsdalseggen blitt den heteste fjellturen du kan gå. Har du ikke gått den ennå, har du sjansen til å bli med på kveldstur over denne perla av en egg. En flott tur med fantastisk utsikt!

Vi starter turen fra parkeringen i Venjesdalen og følger stien opp Hestheia. Oppå flaten deler stien seg og vi går opp en bratt stigning til ryggen av Romsdalseggen. Videre går turen ned over Halsaskaret og opp til Mjølvafjellet, hvor det er et bratt parti som er sikret med kjetting. Like før toppen av Mjølvafjellet passerer vi Romsdals høyest liggende bjørk, som klorer seg fast helt på kanten. Etter bjørka legger terrenget seg, og stien følger et stykke til venstre for ryggen ut til Aakesvarden som står helt på kanten mot Romsdalen. Herfra er det en markert egg som leder ned mot Mjølvaskaret, med en luftig passasje over til Høgnøsa. Fra Høgnøsa går stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til Nesaksla, der det er ei steinhytte. Herfra er det tydelig og godt merket sti ned. De bratteste partiene har ei trapp som er et kunstverk i stien der den slynger seg nedover.

Ta turen utom utsiktspunktet Rampestreken i stål som gir deg en luftig opplevelse. Fra Nebba og ned til Åndalsnes er det laget en egen sti av stålkonstruksjoner.

Transport

Møt opp på festivalkontoret for felles transport inn til Venjesdalen.

Ta med

Gode fjellsko, niste og drikke

På grunn av smitteverntiltak må ha alle arrangement ha påmelding med navn og telefonnummer. Dette for å få kontakt med alle deltakere i tilfelle smittesporing.