7. – 10. mars 2019 Åndalsnes, Romsdal
Varighet: 8 – 10 timer
Alder: fra 18 år

Barske fjellgeiter koser seg på denne turen – med innslag av bre, luftig klyving og litt klatring til slutt. Og kanskje rekker dere en tur oppom Torshammeren også?

Voksen
kr 2700

Turen starter innerst i Venjesdalen, på samme sted som turen opp Halls Renne på Romsdalshorn. Stien krysser så botnen innunder Romsdalshorn, opp Oliskaret og videre langs nordsida av Oliskarsvatnet før vi går opp til breen under Kvanndalstind. Denne er som oftest snødekt til langt ut i juli. Etter at breen er passert klyver vi opp på ryggen, og følger denne mot toppen. Ryggen byr på noen klatretak underveis, og vi runder Torshammeren på sydsiden. Like etter at vi har lagt Torshammeren bak oss, starter den siste klatringen opp på Kvanndalstind (1744 moh). Toppunktet er lite og i de alpine omgivelse er dette et luftig og flott sted å være.

Hvis vi har tid kan vi klatre opp på Torshammeren på returen, for de som ønsker det, ellers er returen lik turen opp.

Vanskelighetsgrad

Krevende klatretur fordi Kvanndalstind er en lang og variert tur. Den har innslag av bre, luftig klyving og ordentlig klatring. Toppen er en av de aller luftigste i Romsdalen og krever at man er fortrolig med høyde. Du må ellers være i generelt god form og være vant til å ferdes i fjellet.

Prøv klatring

Hvis du ikke har noen klatreerfaring bør du melde deg på Prøv klatring en dag i forkant av turen, slik at du blir vant med utstyret og metodene som brukes på fjellet.

Ta med

Kraftige fjellsko (vi skal gå på snødekt bre), klær til alt slags vær og mat til to matpauser.