1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
søndag 10. juli kl 12:00

Arbeidstittel for Kunst i Natur 2022 er Uttrykksfrihet

Det blir åpning langs stien og på Litlefjellet der de fleste kunstnerne blir til stede og vil fortelle litt om sine arbeider. Det blir kunstvandring og alle er hjertelig velkommen til å være med på den. Du kan også gå på egenhånd om du ønsker det. Dette er en flott mulighet til å møte kunstnerne og for de å treffe folk som bor her eller besøker Norsk Fjellfestival.

Kom og støtt opp om arrangementet!. Ansvarlig for vandringa er en av de deltagerne kunstnerne, Halvard Hatlen.

Deltagerlista er ekstra lang i avslutningsåret:

Kristin Reynisdottir (Island)

Josefine Robarth, Sverige NY

Modesty Sofronenkoff (Sverige)

Greger Ståhlgren (Sverige)

Hannah Streefkerk (Nederland, bor nå i Sverige)

Joakim Larnö (Sverige) NY

Jannike Djupsund (Sverige) NY

Catrin Engman (Sverige)

Halvard Hatlen

Gjertrud Hals – Årets Fjellfestivalkunstner!

Guri Berg

Ann-Mari Arneberg

Ingunn Eidsæter NY

Britt R. Westhagen

Torild S. Malmedal NY

Mona Frøyshov NY

Gunn N. Morstøl

Morten Nygård (forfatter, livskunstner, deltar under selve Fjellfestivalen).

.

Litt mer om Kunst i Natur i år:

Under Kunst i Natur arbeider 21 kunstnere innerst i Vengesdalen og langs stien opp på Litlefjellet i uka før Norsk Fjellfestival og arbeidet skal være ferdig til åpningen søndag 10. juli.

Kunst i Natur har etablert seg som et viktig møtested for nordiske kunstnere siden starten i 2002. I år deltar flere enn noensinne, det er deltagere fra 3 nordiske land, og ekstra mange også fra Møre og Romsdal!

Gjertrud Hals, en av Kunst i Natur-kunstnerne gjennom mange arrangement, er i år både deltager i Kunst i Natur og Fjellfestivalkunstner med egen utstilling på Gråveggen, Rauma Kulturhus!

Mange av årets kunstnere har deltatt mange ganger, og har lagt ned en stor innsats i fjellet her, til glede for små og store! Ekstra stor takk til dere!

Kunstnerne stiller også ut arbeider i Galleri Innsikt på Grøtta i Isfjorden i tillegg til arbeidene som gjøres på fjellet. Galleri Innsikt åpner fredag kveld 8. juli klokka 19 og er deretter åpent daglig 15 – 18 til og med søndag den 17. juli.

Andre Kunst i Natur arrangement i festivalprogrammet

Gong Puja onsdag og fredag kveld, og Miljøagentenes Kunst og Naturvandring tirsdag.

Morten Nygård, også Kunst i Natur-deltager, blir til stede ved lavvoene innerst i Vengedalen onsdag, torsdag og fredag i festivaluka og tar imot besøk. Og samarbeider også med Gunn, se egne arrangement. Fredag blir det Bokbad og Live Podcast i Galleri Innsikt kl 16 – 18.

Helt tilslutt: I stedet for fotokonkurranse for Kunst i Natur i år, oppfordrer vi til å dele bildeminner på Instagram / Facebook: #kunstinatur , #galleriinsikt og #norskfjellfestival

Bomveg Vengedalen: kr 100 pr bil

www.kunstinatur.no