1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
lørdag 13. juli kl 12:00
Gratis arrangement
Varighet: 3 timer

Opplev Trollveggen Triathlon fra sidelinjen! Vi går opp Kløvstien mens sykelistene konkurrerer oppover svingene i Trollstigen.

NB! Tidspunktet er klokka 12 og ikke klokka 09 som det står i miniprogrammet!

Bil med på en uforglemmelig tur opp Kløvstien. De vil på turen fortelle både om tilrettelegging og historien til Kløvstien. Samtidig arrangeres Trollveggen Triathlon og vi får oppleve sykelistene på nært hold.

Kløvstien er den gamle ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og byr på en flott tur i fantastiske omgivelser ved siden av Trollstig vegen. Dette er den korteste varianten. 

Slik går turen:

Kløvstien kan gåes i flere ulike lengder, avhengig av hvor en vil starte. Dette er den korteste varianten, og starter på utkikksplassen under Trollstigen (Trollstigfoten). Parker på utkikksplassen.

Fra øvre hjørne gå ned trapp og merket sti ned til elva. Kryss elva på hengebro og kryss opp ura til en møter stien fra Bøsetra. Ta til venstre og følge stien langs fjellfoten mot Stigfossbrua. De siste 150 metrene før Stigfossbrua er det ett bratt parti, sikret med kjetting.

Etter Stigfossbrua må en følge bilveien rundt to svinger, før stien tar av til venstre igjen. Stien er tydelig opparbeidet og grei å følge det siste stykket. En må krysse bilveien to ganger etter brua.

Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og de gikk bl.a. med hester og kyr til markedet på Devold.

Les mer på Romsdal.com