1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
søndag 2. juli kl 09:00
Varighet: To dager

Er stier i bratte skråninger, høydedrag og luftig utsikt vanskelig for deg å håndtere? Har du lyst til å gå Romsdalseggen, men frykter at den er for krevende høydemessig? Norge er fjellrikt og kan være en prøvelse for deg som er glad i fjell og friluftsliv. Vi arrangerer i år et nytt kurs for deg som sliter med høydeskrekk.

Høydemestringskurs
kr 1350

Kurset bygger på kjente psykologiske prinsipper og metode for håndtering og mestring av frykt i konkrete høydesituasjoner i fjellet. Kurset skjer i friluft og lagt opp med praktisk ferdighetstrening. Kurset ledes av psykologspesialist Øyvind Haaseth, som har mer enn 20 års erfaring med å hjelpe folk overkomme denne frykten.

Dag 1 benyttes til trening på Litlefjellet mellom Blånebba og Romsdalshorn. På dag 2 går vi Romsdalseggen.

Kurset arrangeres søndag 2. juli og mandag 3. juli. Gruppe: 5-7 deltagere.

Kurset passer for deg som har prøvd utfordrende fjellturer som Besseggen, Bukkelægret, Aurlandsdalen og andre turer med en dårlig høydeopplevelse, men som gjerne ønsker å prøve igjen med meg som veileder. Det passer for deg som er lett til moderat plaget med høydeskrekk. Du bør være fjellvant og ha gode fysiske forutsetninger for turen. Turen over Romsdalseggen er ca. 11 km lang, har ca. 1000 høydemeter og tar ca. 7 timer. Vi kommer sannsynligvis til å bruke 8-9 timer. Dersom værer forhindrer forsvarlig gjennomføring, vil en forsøke å finne alternativ tur.  Kurshefte sendes ut i forkant.

Utstyr; Klær for fjellet. Ta med ekstra varme klær hvis været er kjølig. Gode fjellstøvler.

For mer informasjon eller behov for å drøfte deltagelse; Kontakt Øyvind Haaseth på email haaseth@sevri.no eller ring 92021972.