1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
fredag 2. juli kl 19:00

Årets fjellfestivalutstilling i Galleri Innsikt på Grøtta i Isfjorden

Peder Ytterli kommer og synger og spiller for oss denne kvelden! Åpningsfesten blir trolig delvis utendørs som i fjor så ta med evt snacks og drikke selv, og kom kledd for været! Noe drikke blir det selvsagt også servert på vernissagen!

Til denne utstillinga er en dyktig keramiker som mange kjenner fra før, Gunvor Tangrand spesielt invitert! Gunvor har mange ganger deltatt på utstillinger i Galleri Innsikt, og også deltatt i Kunst i Natur. I sommer får hun ekstra mye plass i galleriet! I tillegg blir det nye malerier med mer av Gunn N. Morstøl og Mona Frøyshov.

Gunvor forteller her om arbeidet sitt: Jeg lever tett på havet og en levende kystkultur med mange visuelle historier både i naturen selv og i kulturen. Jeg blir inspirert av fargene i fjæra, det fantastisk rike fargespekteret i stein, sand og skjell. Det spenner fra kontrastene mellom det ekstremt røffe og rå i stein og tang til delikate pasteller på skjell, sjøstjerner og kråkeboller.

Jeg jobber med forskjellige typer leire, og tilsetter også sand og stein i leira for å skape struktur og farge. Jeg benytter også lokale grunnstoffer som kvarts og granitt i glasuren. Jeg jobber intuitivt, raskt og spontant med leira, og ønsker å bevare det skissepregede og fysiske spor av skaperkraft.

På denne utstillinga vil jeg vise kopper, skåler og annen brukskunst, samt nye skulpturer.

Utstillinga er åpen fra klokka 19.00 på åpningskvelden, og ellers hver dag fra kl 14.00 – 18.00 fra lørdag 3. og til og med søndag 11. juli. Galleriet holder til i den gamle stallen på gården hos Eli Vatten og Knut Edvart Grøtta, samme innkjøring som til Stall Ragnarok på Grøtta i Isfjorden. Skilt ved veien.

 

Hjertelig velkommen!