1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
torsdag 14. juli kl 19:00

Are Lerstein har lagt bak seg et langt liv med tungt rusmisbruk, og gjort ting han skulle ønske han aldri har gjort. Da han bestemte seg for å endre på ting, ble naturen hans arena for frihet. Tankene legges igjen på utsiden av skogen, og frihetsfølelsen oppnås på fjelltoppen.

Gratis billett
kr 0
Arrangementet startet 14.07.2022

Denne opplevelsen ønsket han å dele med flere. Flytte fokuset fra seg selv til andre. Gjøre ting på en annen måte, og la andre med tungt rusmisbruk bak seg få oppleve frihetsfølelsen naturen kan gi.

Dette ble starten på Medvandrerne, en organisasjon som samler tidligere rusavhengige i naturen for felles vandring. Ryggsekk. Bål. Telt og vandrestav. Mestring, følelser og frihet.

Meningsfulle liv

Overgangen fra gata til fjellet er stor, og det blir mye følelser. Men de drar børa sammen. Heier på hverandre, støtter hverandre. Vandrer sammen. Det viser seg at naturen som metode, mestring og sunne relasjoner skaper god restitusjon.

Arbeidet til Are og Medvandrerne har resultert i flere lokallag og flere tjenester for å kunne støtte folk på vei inn i meningsfulle liv.

Medvandrerne tildeles prisen Årets Fjellgeit 2022

Are er en god formidler, og kommer til Norsk Fjellfestival for å dele litt av sin historie og turene Medvandrerne har vært på. Under Norsk Fjellfestival blir de tildelt prisen «Årets Fjellgeit 2022». Prisen deles ut som en del av foredraget. Arrangementet er gratis.

 

Om utdelingen av Årets Fjellgeit

Årets Fjellgeit er en pris som deles ut til en person eller en organisasjon som gjennom sitt engasjement har satt fokus på de positive sidene ved å ferdes i fjell og natur. Prisen deles ut av Norsk Fjellfestival i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT).