1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
onsdag 13. juli kl 09:00
Varighet: 6 - 7 timer

Vi starter turen fra Skrokken på Mittet. Derifra følger vi merket turistforeningssti (T) helt ned til Loftskarsetra og videre til skytebana i Isfjorden

Fra Mittet til Isfjorden (tur + buss)
kr 200,00
Arrangementet startet 13.07.2022
Fra Mittet til Isfjorden (ikke buss)
kr 100,00
Arrangementet startet 13.07.2022

Oppmøte på skytebana, Isfjorden kl 09 for felles transport med buss, eller fra Skrokken ca. kl. 10.00.

Fra parkeringa følger vi godt merka DNT-sti til Måsskardet. Stien går over noen myrer, hvor det er lagt ut gangbruer. Det er stigning oppover til skaret. Oppe i skaret får vi  utsikt ned mot Måsvatnet og området rundt. Deretter er det en lett tur videre langs nordsida av Måsvatnet fram til Måsvassbu. Hytta ble bygd i 1934 og eies av Molde og Romsdal Turistforening.

Fra Måsvassbu forbi sikringsbua og nordøstover til helårsbru over utoset til Måsvatnet. Ved stidelet til Vasstindbu rett sørover oppover mot Loftskaret. Kryssing over til vestsida av en liten elv et par km fra stidelet. Fabelaktig utsikt mot Romsdalstindene fra Loftskaret. Ned dalen forbi den idylliske Loftskarsætra og på helårsbru over elva fra Hestebotn. Videre til Vårseterjeln med stidele til Isfjorden sentrum, Kyrkjetaket. Langs tydelig sti sørvestover øst for Skarelva ned til stor parkeringsplass ved skytebanen.

Stien er vanligvis ganske tørr og fin, men kan inneholde noen våte partier. Vanntette fjellsko/fjelljoggesko er å anbefale. Det er moderat, slakk  stigning på turen, ikke spesielt krevende.

Turen koster kr 100,- og buss kr 100,-.

Påmelding ønskelig i forkant så vi får beregnet buss og guider.