1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
Varighet: 1,5 timer

Birgitte og Svein Gunnar er begge opptatt av kulturarv, kulturlandskap og naturvern og de inviterer dere med på en omvisning på Johansgarden på Bø i Måndalen, en gård de flyttet til i 2019.

Voksen
kr 250
Arrangementet startet 07.07.2020

Birgitte jobber som tradisjonshåndverker på gården med trearbeid og karveskurd, og er opprinnelig utdannet gullsmed. Hennes store lidenskap er hage og dyrking av urter og grønnsaker, og har endelig fått stor plass å boltre seg på nå som hun er tilbake på hennes slektsgård.

Svein Gunnar er musiker, og nå forvalter av en gård med mange gamle hus og marker som ikke har vært vedlikeholdt på 20 år. Her kommer dere ikke til en ferdig opparbeidet praktgård, men heller til et livsprosjekt.

De forteller historier om hvordan gården ble driftet i gamledager, og tanker og ideer for driften i framtiden. Birgitte forteller hvorfor hun har valgt å jobbe med tradisjonshåndverk, demonstrerer hvordan hun gjør karveskurd, og viser dere rundt i den gamle Tullistaua fra 1850, hvor hun har verkstedet sitt.

Mat og musikk

Det blir servert hjemmelaget saft, kaffe og svele/vaffel, og Svein Gunnar byr på et lite musikalsk innslag.

Omvisningen vil hovedsakelig foregå ute i friluft så varme turklær passer perfekt.  Gruppen blir delt i to når de skal inn i Tullistaua. Det er mulighet for å benytte toalett, håndvask og antibac.

Maks antall deltagere: 10, minimum 3.