1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
torsdag 9. juli kl 18:00

«No e’ det gjort no», var Henning Nygårds knappe kommentar da han kom inn på tunet på Kolflot etter å ha klatra ny rute på Hånnje.

En hyllest til Hornet, barn
kr 0,00
Arrangementet startet 09.07.2020
En hyllest til Hornet, voksen
kr 150,00
Arrangementet startet 09.07.2020

I år kan vi romsdalinger og hele Klatre-Norge feire et stort jubileum. Den 4. august er det 100 år siden Nordveggen på Romsdalshornet fikk sin førstebestigning.

Vi må vel kunne si at dette er Norges mest klassiske klatrerute på Norges mest ikoniske fjell. Med på klatrelaget var den legendariske fjellføreren Henning Nygård fra Isfjorden sammen med de tilreisende klatrerne Gunnar Sabro, Rolf Ødegård og Ola Furuseth.

Norsk Fjellfestival markerer jubiléet med et arrangement på Litlefjellet.  Iver Gjelstenli forteller om førstebestigerne, klatreturen de gjorde den 4. august 1920 og om Romsdalshorns bestigningshistorie før og etter Nordveggen. Bjørn «Polkabjørn» Tomren bidrar med sang, jodling og strupesang. Vi får garantert høre klassikere som «Ekko fra Romsdalshorn», «Jeg er fra Romsdalen Norges Tyrol» og andre sanger fra hans rikholdige repertoar.

Arrangementet starter kl 18 på Litlefjellet. Beregn god til til å gå opp på Litlefjellet. Se Romsdal.com

På grunn av smitteverntiltak må ha alle arrangement ha påmelding med navn og telefonnummer. Dette for å få kontakt med alle deltakere i tilfelle smittesporing.