7. – 14. juli 2019 Åndalsnes, Romsdal
søndag 9. juli kl 12.00

Frammøte ved steinen / skiltet der stien starter innerst i Vengesdalen.

Det blir egen åpning av Kunst i Natur i år, de fleste kunstnerne blir til stede og vil fortelle litt om sine arbeider. Det blir en form for kunstvandring, og folk er hjertelig velkommen til å være med på den, eller gå på egenhånd. Men dette er selvsagt en flott mulighet til å møte kunstnerne, og for dem å treffe folk som bor her eller besøker Fjellfestivalen! Så kom og støtt opp om arrangementet som i år er 15 år!

Ansvarlig for vandringa er en av de deltagerne kunstnerne, Halvard Hatlen. Det er veldig hyggelig om folk tar med seg noen fine steiner når de kommer. Slike som passer å ha i lommene. Kan høres rart ut kanskje, men det er til et av prosjektene.

Kunst i Natur vil også i år ha en egen fotokonkurranse, følg med på Facebook, «Kunst i Natur-2017 Fotokonkurranse»

 

OM KUNST I NATUR:

 

Kunst i Natur er 15 år i år, og arrangementet har arbeidstittelen Nordic Lights.

Under Kunst i Natur arbeider ca 14 kunstnere innerst i Vengesdalen og langst stien opp på Litlefjellet, og dette arbeidet skal være ferdig til Fjellfestivalen åpner. De ti første gangene var Kunst i Natur årlig, og de siste årene har det vært hvert annet år.

Det er 3 kunstnere som er spesielt invitert i år: Dagrún Matthíasdóttir http://www.dagrunmatt.wordpress.com/ og Anna Gunnarsdóttir www.annagunnars.is fra Island, og Juha Jarvinen www.yxpila.com  fra Finland. Disse 3 viser både bredde og har spennende uttrykk, og de har aldri deltatt før. Det har bare en gang tidligere vært med en kunstner fra Finland og en fra Island, begge deltagere var med i i 2005. Derfor er det ikke bare en nordisk dreining, men en kan også tenke at man beveger seg langt nord i Norden denne gangen. Juha Jarvinen har blitt et særs hett medienavn i det siste, og Kunst i Natur kommer til å inngå i dokumentaren som skal lages om han. http://yle.fi/uutiset/3-9546441 Dette er ting som har skjedd etter at det ble bestemt at han skulle komme hit. Juha arbeider i tre, lager fantastiske trommer, og det vil bli mulig for publikum å møte han under Fjellfestivalen, både under Kunst i Natur, eget trommekurs og trommearrangement.

Modesty Safranenkoff fra Sverige er også ny deltager. Resten av kunstnerne har vært med tidligere: Helena Marika Ekenger, Ilona Fintland, Hannah Streefkerk, Greger Ståhlgren, Agneta Segerfelt, Halvard Hatlen, Ann-Mari Nilsen Arneberg, Gro Eide, Guri Berg og Gunn Nordheim Morstøl. I tillegg har vi med en ung lokal assistent med bakgrunn fra Kunstfagskolen i Ålesund: Mona Frøyshov.

I tillegg vil Morten Nygård, som satt på ei fjellhylle en uke i strekk under Kunst i Natur 2015 komme tilbake for å bidra med en egen camp hvor besøkende kan komme for samtale under Fjellfestivalen (som en del av Kunst i Natur). Se eget arrangement.

Kunst i Natur-kunstnerne har som vanlig også en kunstutstilling i Galleri Innsikt på Grøtta i Isfjorden. Denne utstillinga åpner lørdag kveld 8. juli klokka 19. Kunst i Natur på fjellet har sin egen åpning søndag 9. juli klokka 12. Kunst i Natur vil også i år ha en egen fotokonkurranse, følg med på Facebook, «Kunst i Natur-2017 Fotokonkurranse»

 

www.kunstinatur.no