1. – 8. juli 2023 Åndalsnes, Romsdal
lørdag 4. juli kl 16:00

Lovise Amdam presenterer utstillingen «The Edge»

Åpning av kunstutstilling
kr 0
Arrangementet startet 04.07.2020

Lovise Amdam (f.1953) er oppvokst i en familie med rike håndverkstradisjoner på Sjøholt.  Hun starta utdanninga si ved reklame og dekoratørlina på Borgund yrkesskule. Deretter fullførte hun tre år ved Nordenfjeldske kunstakademi i Trondheim på tegne og malelinja. Hun studerte også ett år på grafikkavdelinga ved Vestlandets kunstakademi i Bergen, under Morten Krohg og Kjell Nupen.

Indre vandring

Ei vandring i naturen kan assosieres med ei indre vandring i det kunstneriske uttrykket. Urkrafta som bor i oss alle handler om å formidle og visualisere det vi registrerer rundt oss. Utstillinga er prega av naturvern og miljø. Som i bildet «Lost in future»: Fuglen har nebbet fylt av mat, iblanda plast. Kunstneren bruker også musikk som drivkraft i prosessen med å skape bilder.

Et sitat fra jazzmusikkens legende Herbie Hancoch kan beskrive dette: Kunstverket er som et eksperiment der det handler om menneskets evne til å omdanne positive og negative omstendigheter til kreativitet og konstruktivitet. Kunstverket dømmer ikke, det handler om dialogen mellom tilskuer og kunstner.

Kulturhuset

Utstillinga åpnes lørdag 4. juli kl 16. Utstillinga finner du på Gråveggen i Rauma Kulturhus hele festivaluka.

På grunn av smitteverntiltak må ha alle arrangement ha påmelding med navn og telefonnummer. Dette for å få kontakt med alle deltakere i tilfelle smittesporing.