9. - 12. mars 2023 Åndalsnes, Romsdal
# Norsk Fjellfestival

Sherpa-folket blir Årets Fjellgeit 2017.

Årets Fjellgeit gis hvert år til en person eller organisasjon som har satt fokus på de positive sidene ved å ferdes i fjell og natur. Prisen deles i år ut under åpningen av Norsk Fjellfestival lørdag 8. juli, og er et samarbeid mellom Norsk Fjellfestival og Den Norske Turistforening (DNT).

Ydmykhet til fjell og folk

I 2017 går prisen til Sherpa-folket fra Nepal. Gjennom mange år med guiding og klatring i Nepal, og i senere år gjennom tilrettelegging i våre egne fjell, har vi blitt godt kjent med Sherpa-folket her til lands. De har bidratt stort i den norske fjellheimen for å tilrettelegge for bedre ferdsel. I Romsdalen er eksempler stien opp til Nesaksla, samt enkelte parti over Romsdalseggen. Sherpa-folket har en ydmykhet til fjellet, naturen og folka som ferdes i fjella, som gjør de til en verdig mottaker av Årets Fjellgeit 2017.

Tidligere mottakere av prisen

Årets Fjellgeit har til nå gått til Vegard Ulvang, Børge Brende, Øystein Dahle, Cecilie Skog, Dronning Sonja, Arne Næss senior, Olav Thon, Stein P. Aasheim, Fri Flyt, Gudmund Skjeldal, Liv Arnesen, Cato Zahl Pedersen, Nils Faarlund, Odd Eliassen, Villmarksbarna og Fred Husøy.