10. – 13. mars 2022 Åndalsnes, Romsdal
# Romsdalsvinter

Glade barn på tur er en fantastisk opplevelse og skaper gode minner for hele familien. Mange har nok opplevd at … Les mer

Glade barn på tur er en fantastisk opplevelse og skaper gode minner for hele familien. Mange har nok opplevd at turen med de minste har blitt noe mer krevende enn planlagt, men ikke gi opp om det blir en nedtur eller to underveis. Å være på tur skal være moro for både barn og voksne! Her er 10 tips som kan bidra til en vellykket tur for både store og små.

 

  1. Ta barna med på planleggingen. Selg inn turplanen din og vær entusiastisk. Snakk om hvor dere skal og pakk sekken sammen – gjerne dagen i forveien.
  2. Bli enig på forhånd hva som er målet. Skogen, en gapahuk, en fjelltopp, et vann, en hytte? En annen strategi er å droppe alt snakket om hvor man skal, men i stedet fokusere på hva man skal GJØRE underveis. Barn er forskjellige. Prøv dere fram til hva som funker best på barna.
  3. Ta gjerne med noen gode venner med barn på samme alder. God medisin for diagnosen «vondt i viljen».
  4. Husk å kle deg godt selv også! Ikke ta på tynn treningsbekledning hvis dere skal gå to kilometer, fyre bål og leke i snøen. Kle deg godt nok til å kunne rulle rundt i snøen, krype, kravle og klatre!
  5. For å holde barna i godt humør, vær med på leken! Det blir ikke mer moro enn hva du gjør det til selv. Ta dere tid til å leke og oppleve spennende ting underveis. Barna vil ha tid til å snakke om det de ser og opplever. Se, utforsk, lukt og lytt!
  6. Barn liker å gå med en egen, lett sekk med litt turutstyr, mat og drikke. Husk en sekk med brystrem, gjerne hoftebelte som holder sekken godt på plass!
  7. Husk at både foreldre og barn kan bli sutrete når de er sultne. Spis nok mat før turen og ta med en god nistepakke og drikke. Ta dere god tid til en matpause!
  8. Gjør det enkelt og senk ambisjonsnivået. En kort tur er mye bedre enn ingen tur! Det viktigste er at barna opplever mestringsfølelse. Antall timer ute er viktigere enn antall kilometer.
  9. Fyr bål og la barna hjelpe til. Alltid en suksess!
  10. Gjør det til en vane i familien å gå på tur sammen! Det senker dørstokkmila.

Husk at barn som blir glade i friluftsliv når de er små tar gleden med seg videre i livet! God tur!

 

– Arnstein Salthammer Eide